Monday, October 4, 2021

Waiting For the Tide To Come In

Waiting For the Tide To Come In (Beerbliotek, Rootsi) prk 0,33 l. alc 9,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Baltic" ja hinnnag pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Porter - Imperial / Double Baltic" ja hinnang 3,59

Tootjainfo: "This is our Scandinavian interpretation of a Baltic Porter, a style inspired by our friends from across the seas, East and West, a style that has always moved with the tides.
This beer is as dark as the Scandinavian winter nights, brightened with a touch of honey sweetness, and waves of deep malty flavours. A complex mix of toffee, liquorice and soy wash through with soft notes of coffee and chocolate. This beer is designed to be a warming evening sipper, as one waits for the tide to come in."

Väike purk, sildil sadamatäis purjekaid. Tumepruun vaht täidab kaks kolmandikku klaasist ja püsib päris kenakesti. Õlle värvus - kirkalt ja süngelt mustjaspunane. Aroom on raske, magusakas, šokolaadine ja kergelt lagritsane.

Esmamekk on raskepoolne ja jõuliselt magus-mõru. Keskmaitse - jäme, röstine, kohvine, tihe, lagritsa ja kohvilikööritilkadega, ploomi ja kõrbenud stritsliserva segune.

Lõppmaitse meenutab ploomilikööri, millesse on kastetud kõrvenud kringlitükk, tulvil pähkleid ja rosinaid, kaetud šokolaadivõõba ja mandlilaastudega. Järelmekk on küll lausa tuhase-söese mõrkjusega kõrbenud algusega, kuid samal ajal leevendab seda šokolaadikreem ja ploomipuding.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja õlija paletiga, magus-mõru-hapukas-mõru-magus-hapukas-mõru-magusa buketiga ÜBERTASEME rüübe. Balti porteri jaoks liiga kõrbenult röstine, tundmata jääb ka mee / braggotile viitav spetsiifiline nüanss, kuid kokku on see ülimalt maitseküllane ikkagi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment