Friday, October 1, 2021

Paranoia

Paranoia (Huyghe, Belgia) prk 0,33 l. alc 5,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Belgian / Saison" ja hinnang 45 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Belgian" ja 3,33 punkti.

Tootjainfo: "Strange how paranoia can creep into reality. Everyone gets paranoid sometimes, right? A hippo will surely help. Dance with abandon, sing for everyone to hear. Share a hippo with your brother, and always bring another. Hippos travel together, right? Masterfully brewed in beautiful Melle, Belgium, at the Huyghe Family Brewery. Paranoia is a 5.6% ABV Hazy IPA brewed with love and heaps of hops! Citra, Mosaic, Cascade, Centennial, and Polaris Hops combine to create an ale with bright tropical fruit flavors and a satisfying hint of bitterness. The flavorful 40 IBU brew blends on your tastebuds in a curiously refreshing way. Find the hippo."

Väike purk, sildil täpiline jõehobu. Valge vaht täidab pool klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt helekollane. Aroom on ülinõrk, kergelt ja belgiapäraselt puuviljane. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse - üsna korralikult mõru ja hapukas. Lõppmaitse - puidune, kuivapoolne, hapu ja mõru. Järelmekk pehmeneb magusamaks ja puuviljasemaks, saavutades eeeeenam-vähem selle kombo, mida belgiapärastest IPA'dest oodata. Noh ja õnneks veel päris-päris lõpuks tuleb ka meeldiv vürtsikas õhetus, mis lepitab selle õllega päris kenasti.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletig, mõrkjas-hapukas-mõru-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. Tõsi küll, tootja poolt lubatud "hazy" efekti ei saanud ka kõva loksutamise peale purgist kätte. Belgiapärase IPA ootused täidab see kraam isegi nippi-nappi ära, nii et otse nuriseda ei saa, aga midagi ekstra kiiduväärset ka pole.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment