Sunday, October 3, 2021

Kaksteistkuud (2021)

Kaksteistkuud 2021 (Tanker, Eesti) prk 0,44 l. alc 7,7 %vol. Ei RB ega UT ei tunne veel seda jooki?

Tootjainfo: "Rye double IPA
IBU 100"

Keskmist kasvu purk, laineline-psühhedeelne sildikujundus. Punakaspruun vaht täidab üle poole klaasist ja püsib kaua. Õlle värvus - mudruselt pruunikas-oranž. Aroom on topelt-IPA kohta kummaliselt leebe, kuigi nii rukkine kui humalane pool on äratuntavad, kuid leebel moel

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja hapukas ning kibuvitsane. Keskmaitse muutub kehakamaks, leivaseks, veidi lausa mehuseks ja rosina ning kaneeli seguseks. Lõppmaitse - rukis, röst ja leib koos vähese koguse suiraga. Järelmekk muutub juba äratuntavamalt IPA'likuks, ehk isegi veidi kirbeks.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja jämedalt tummise paletiga, hapukas-magus-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõru maitsega kummaline rüübe. Einoh, kui nüüd küsida, et kas ta on pigem ja hea või halb, siis pigem ikka meeldiv. Aga kas ta nüüd topelt-IPA mõõdu välja annab ... eee ... õõõ ... nohhh ega pigem ikka ei anna küll. Kui oleks kirjas midagi umbes "estonian strong rye ale", siis ilmselt noogutaks mõtlikult ja ütleks, et nojah ... ja sellena oskaks ka kiita.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment