Saturday, February 19, 2022

Цыган

Цыган (Hophead, Venemaa) prk 0,33 l. alc 13,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Russian Imperial" ja hinnag 3,74 punkti.

Tootjainfo: "strong smoked Imperial stout.
special ingredients: Virginia tobacco, smoked peppers habaneros.
IBU 70"

Väike purk, mustal sildil arhetüüpne mustlas-värk :) Kollakaspruun vaht täidab pool klaasi ja püsib kaua. Õlle värvus - mustlas-öine-must :) 

Aroom ... no ongi suits ja tubakas. Või siis tubakas ja suits. Ja veidi vana nahka ja tuhka ja turvast ja liha. No mõnus noh :)

Esmamekk on raske kehaga ja magus. Peaaegu et liiga magus, kuid samas ka hapukalt suitsune ja mõrkjalt röstine, nii et kõik on bueno.

Keskmaitse - mõrutuhk. Tuhkmõru. Pipratera. Mitte kusjuures tšilli, vaid just nagu musta pipa tera hamba all katki kaksatuna mõnusast lihavast ahjupraest.

Lõppmaitse. Ahjaa. Rääkides habanerost. Sellisest toredast ja leebest habanerost, mis on ka selle va ahjuprae lahutamatu osa. Ja suitustatud paprika!

Järelmekk. Tubakas tõepoolest. Tubakatuhk ja piibukaha. Piibukaha puhastamiseks on olemas terve komplekt uuritsaid-kaabitsaid jms teravikke, kas teadsid seda? Vot need kõik on komplektina siin õlles olemas.

Friigikas. Nii mõttelt kui teostuselt. Juba mõte panna tubakat ja chipotlet õllesse on friiki-giiki. Teostus on selle mõtte toime pannud suurepärasel moel, mitte tappes maitsja keelt ühe ja teisega, kuid tuues nad piisavalt jõuliselt välja, et keegi ei pea küsiva ilmega naabrile otsa vaatama, küsides et "on siis vä?" On-on, mõnusalt on
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment