Monday, February 14, 2022

Protopruul nr.49

Protopruul nr.49 (Hull Humal, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,1 %vol. Ratebeer ei tunne seda kraami. Untappd ütleb: "Pumpkin / Yam Beer" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Lisaks ohtrale kõrvitsakogusele on joogile lisatud ka armastusega kaneeli, ingverit, vürtsi, muskaatpähklit, koriandrit ja nelki
IBU 50"

Väike lihtne pudel, pooltehniline sildikujundus. Pruunakas vaht täidab ligi pool klaasi ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt punakaspruun. 

Aroom - see on vürtspood! Jämedate köitena vonkleb siin muskaatpähklit ja kaneeli, väiksemate voolustena nelki ja kõike muud, mida ühes maitseaineriiulis leiduma peab.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus. Keskmaitse - magus-vürtsikas, veidi läilasusse kalduv, domineerimas on koriandri eeterlikkus. Lõppmaitse - nelk võtab võimust ja valitseb kõige üle valju käega, lastes ehk vaid muskaatpähklil veidi kaasa kobiseda. Järelmekk - magus-mõru-ürdine segadik ja koogel-moogel.

Ülevõllikas. Väga armetu ülevõllikas. Kõike on liiga palju, KÕIKE! Isegi kõrvitsat on selles õlles liiga palju. Kui tavaliselt defineerivadki kõrvitsaõlut vastavad vürtsid, siis siin on seda magusat marja (sest kõrvits ON mari) nii jubekolepalju, et läilaks läheb
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment