Tuesday, February 15, 2022

Protopruul nr.45

Protopruul nr.45 (Hull Humal, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeer ei tunne seda kraami. Untappd ütleb: "Lager - Amber" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "20 liitri õlle pruulimiseks on kasutatud üle50 liitri kodumaist vahtramahla
IBU 37"

Väike lihtne pudel, pooltehniline sildikujundus. Tumekollane vahtt-idab pool klaasi ja püsib mõõdukalt.Õlle värvus - kirkalt pronksikarva. Aroom on karamelline ja magus, koguni väga magus, kuid mõõduka puiduse-mõrkja servakesega.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas, sootuks teistsugune kui lõhn laskis oletada. Keskmaitse - hapukas-mõrkjas, aga mõnusa toeka karamellise magusa fooniga. Lõppmaitse - magus-mõru, kõrvetatud suhkru ... ja tõepoolest nüüd ka vahtrasiirupilise olekuga. Järelmekk - mõrkjas-magus, karamelline, pihlakane ja pähkline ... ausalt öeldes on see jook pigem bock kui lager ... aga see on üks väga hea bock!

Mega! Esiteks selle pärast, et esimest korda on tõepoolest, päriselt ja ehtsalt mõtet olnud vahtramahla kasutamisel õlleteos. Teiseks, ehkki pruulmeister tahtis teha amber laagrit, kukkus tal välja välja bock. Vahtrabock!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment