Wednesday, February 16, 2022

Dr Noormann

Dr Noormann (Anderson's, Eesti) prk 0,33 l. alc 6,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / New England (NEIPA)" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - American" ja hinnang 3,62

Tootjainfo: "Juicy west coast IPA with mosaic, citra and sabro hops"

Väike purk, pruulikoja tunnustilk seekord kärtspunasel foonil. Kollakas vaht täidab pool klaasi ja püsib päris kenasti. Õlle värvus - hämuselt tuhmkollane. Aroom on magusakas, rohekaskuldne ja värske.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõru-magsuakas. Keskmaitse - ananass naatidega, magus ja korralikult mõru. Lõppmaitse muutub hapukamaks ja mahlasemaks, veidi kuivapoolseks ning humalakaredaks. Järelmekk - hapukas-mõru, koredavõitu ja mõõduka humalahammustusega.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõru-magusakas-hapukas-mõru-hapukas-mõru-vürtsika buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Tootjapoolne määratlus: "juicy west-coast IPA" pani alguses õlgu kehitama, sest westkõusterid ei ole tavaliselt mahlased ... aga see isend ongi sihuke hübriid mahlase NEIPA ja karmi westkõusteri vahel. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment