Friday, February 11, 2022

Protopruul nr.50

Protopruul nr.50 (Hull Humal, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,6 %vol. Ratebeer ei tunne seda kraami. Untappd ütleb: "Rye Beer" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Rahvusviljaga pruulitud kerge ja karge õlu
IBU 40"

Väike lihtne pudel, pooltehniline sildikujundus. Pruun vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt kastanipunane. Aroom viskab alguses kergel hapukat pärmi, kuid see asendub kiirelt selge ja tugeva leivalõhnaga. 

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitses tugevneb mõrkjas röstine pool, kuid selle taha ja kõrvale kerkib ka magusamat tumedat karamelli. Lõppmaitses hakkab tume-raske-röstine, isegi veidi kõrbenud pool julmalt domineerima, surudes muud aspektid üsna tahaplaanile. Järelmekk näitab taas korraks hapukat-pärmist taignamekki, kuid taandub siis mõru-magusakasse kõrvetatud leivakannikasse.

Keskmisest suti kergema keahga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-mõru-magusakas-hapukas-mõru-magusaka buketiga Hea taseme rüübe. Rukkiõlu see kraam nüüd ju on, kuid mitte tihkest-kliisterlikus võtmes, mida saavutaks suurema rukkisisaldusega, vaid kõrvetatud leiva ülekülluslikus mõttes. Pisut tasakaalust väljas kraam.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment