Wednesday, February 16, 2022

Grand Hops 2021

Grand Hops 2021 (Corsendonk, Belgia). pdl 0,33 l. alc 6,9 %. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Ale - Pale / Golden / Single" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Belgian" ja 3,47 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "A wonderfully smooth Belgian IPA brewed with the American hop variety Ekuanot. Golden blond in color and the aroma of citrus and very light: tropical fruit. Drink something spicy.
IBU 30"

Väike lihtne pudel, pudeli kujundus on seekord teistest sama sarja omadest eristatav. Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib üsna korralikult. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on belgia IPA'dele ootuspärane - kuldsele karamellisele põhjale lisandub vana, heinane humal. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga, karamelline, magus ja õrnalt mõrkjas. Keskmaitse - belgia blondidele omane magus-vürtsikas foon, millele lisandub ürdine-mõrkjas kihistu. Lõppmaitse - veidi hapukas, tugeva heleda kommisuhkru selgrooga, selle ümber vähene puidune mõrkjas kestake. Järelmekk on täpselt see mis belgia humalasemates õlledes hea on - see on vähemalt kriipsuvõrra huvitavam kui keskmine belglane.

Keskmisest tiba raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-magusakas-hapuks-vürtsikas-magus-mõrkja buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Belgia IPA ei ole briti IPA ega USA IPA, ta on belgia IPA. Sellena võttes täitsa aus kraam, huvitavam kui keskmine belgia joogikas.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment