Wednesday, August 12, 2015

Beniaka


Beniaka (Coedo, Jaapani) pdl 0,3 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice/Herb/Vegetable" ja hinnang 41 punkti. Tootja ise kirjutab küll sildil: "imperial sweet potato amber"

Tootjainfo: "Fermented for an extended period, this premium lager features an aromatic sweetness in its amber tones. With the combination of high quality malts, roasted sweet potatoes and beer craftmanship, this beer is unique to the Bushu area, featuring Kawagoe’s famous produce, Kintoki sweet potatoes. Take the time to full enjoy its flavors and the slightly elevated alcohol content. Called "Beniaka" Meaning Crimson Red, in honor of the colors of the sweet potatoes which helped produce it. Ingredients: Malt, Hops, Barley and Sweet Potato"

Väike madal reljeefkirjetega õlakas pudel, pruunakaspunasel sildil hõbedane tekst. Kollakas sõrmepaksune vahukiht on keskmise püsivusega. Õlle värvus - kirkalt mahagonpunane. Aroom on ... hmmm kummaliselt mitmekihiline. Esmalt meenutab see värskeltmurtud putkevart ja -kooritud pajuoksa ... kuid kui klaasi ninast eemale viid, tuleb esile nõrk kirsiaroom?

Esmamekk on tihkepoolne ja magusakas-mõrkjas ning ürdine. Keskmaitse on hapukas, veinine ... vaarikavarrevein ... kas siuke asi võib olemas olla? Lõppmaitse paneb kulme kergitama ja sõnu otsima ... õllede maailmas harvaesinev mõrkjas-nätske-magusakas segu mingitest taimevartest ja jahupuumarjadest ja kibuvitsast ja veel millestki. Järelmekk on magusakas ja õrnalt vürtsikas ... jestas, see meenutab küll rohkem mingit ürdiveini kui õlut ... ehkki kartuliõlut võib ta isegi meenutada, aga Gambrinus lihtsalt siiani ei teadnud misloom see sihuke on :)

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas omamoodi friigikas. Ei tõepoolest, maguskartuliõlu on midagi niiiiiiiiiiiiii uut Gambrinuse jaoks et ei oskagi kuidagi seisukohta võtta. Põnev, jah kindlasti. Hea? No ta ei meenuta õlut noh, pigem ürdiveini :)
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment