Tuesday, August 11, 2015

Madonna of Sori


Madonna of Sori (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,3 %vol. ratebeeri liigimääratlus: "session IPA" ja hinnang 73 punkti.

Tootjainfo: "Limoncello inspired single hop Mosaic Session IPA with lemon peel. Inspired by Italian Riviera, where you can also find the town of Sori.
In the 16th century, the statue of the Madonna was stolen by pirates. During fights, they threw it into the sea and the statue disappeared. The statue was found again from Sori beach around 50 years later, unharmed. During WWII, the town of Sori was bombarded and the statue ended up in the sea. 11 years later the statue found back to the beach of Sori, again unharmed."

Väike lihtne pudel, rõõmsavärviline päikeseloojanguline mererand sildil. Valge vaht täidab üle poole klaasi, olles kenasti püsiv ja mõningal määral klaasiseintele kleepuv. Õlle värvus - kirkalt oranži helgiga kuldne. 

Aroom on magusakas, puuviljane ja lilleline ... kohe väga lilleline. Mmmm ... maikelluke! Jeerum, ongi maikelluke!

Esmamekk on keskmisest suts kergema kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse alustab vaiguselt, siis aga ligiseb üle punase apelsini ja maandub virsikukonservi. Lõppmaitse on mahlaselt vaigune, mõnusaimal moel keelenäsasid ellu äratav ja samal ajal nii siidjalt edasi libisev et lausa lust kohe. Järelmeki mõrkjas-magusakas kokteil särab ja sädeleb nagu kastepiiskadega kaetud maikelluke kevadises aias, tuues hingele ja ihule värskust ja kosutust.

Keskmisest suts kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERhea rüübe! Lustlikult kergelt joodav, samas humalamaialt keelt krõbistav ... ja no lõõõõhn ... see on lausa joobnustav. Õlu kui maikelluke!
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment