Thursday, August 6, 2015

Hopsteri Whiskey Stout

Hopsteri Whiskey Stout (Hopster, Eesti) pdl 0,33 l. alc ???. Liigimääratlus: imperial stout.

Silti pole, tootjainfot niipalju siiski teada: "viskise tammelaagerdusega pool aastat pudelis oma õiget aega oodanud stout" Tumepruun sentimeetrine vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - absoluutne must!

Aroom väärib omaette reakest. See on raskepoolne, mõrkjas-magusakas, suitsune ja lagritsane. Tammele omane vaniljene ümarus jääb kuhugi tahaplaanile, võisteldes kuivale stoudile omase hapukusega.

Esmamekk on raskepoolne ja mõõdukalt mõrkjas. Keskmaitse muutub tunduvalt õilsamaks, õlisemaks ja tihedamaks. Siin saab kokku vana väärikas mõisahärra ja noor linnaaadlik, kes vanale sugulasele kaugemaa eksootilist šokolaadi kaasa tõi.

Lõppmaitses kostitab endise ohvitseri kehahoiakuga, tepitud kodukuues ning siidise kaelasidemega vanahärra noort seiklejat koduse ploomilikööriga, kiites ohtsasõnaliselt tunamullust ploomisaaki, mis kingivad piisakese soojust igasse õhtusse veel mitut-setut aega.

Järelmeki ajaks on kauged sugulased juba mõnusalt vennastunud, jutustades läbisegi oma lugusid ... mille tõepärasuses võiks ju skeptik kahelda, kuid ilu ja hoogu ei maksa ju rikkuda.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga ÜBERTASANDI rüübe!!! Väärikas dessertõlu, kuid peale selle pakkumist pole lootustki, et külalised lahkuks :)
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment