Monday, August 24, 2015

Four Sisters Spring Bock


Four Sisters Spring Bock (Baird, Jaapani) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: heller bock ja hinnang 55 punkti.

Tootjainfo: "Baird Four Sisters Spring Bock is brewed in the spirit of a German Maibock, albeit one of the type that was brewed centuries ago in the city of Einbeck and that was noted for its generous use of malted wheat. Four Sisters Spring Bock sports a deep copper-gold color and enjoys a sweet floral nose from aroma additions of Sterling hops. In the mouth, a rich malty character will introduce itself before quickly giving way to an extremely smooth, dry finish in which a hint of honeyed-malt flavor and estery alcohol character lingers."

Väike lihtne pudel, segadusseajavalt ühetaoline sildikujundus kogu seerial. Erkvalge sõrmepaksune vahukiht on tihe ja tugevalt püsiv ning klaasiseintele tihedat vahupitsi jättev. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on magusakas-hapukas, valgete sõstrate ja heina nootidega.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja marjaselt mahlane ja hapukas. Keskmaitse on magusakas-hapukas, heledaid viinamarju ja ja täistera küpsiseid meenutav. Lõppmaitse muutub mõrkjamaks, kuid samas lilleliseks-heinaseks, väga suviseks ja võluvalt kargeks. Järelmekk keerab aga kannalt ringi, tuues sisse kanarbikumee, soored kuldsed rosinad ja pärnaõied.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga väga-väga meeldiva olekuga rüübe. Saksa maibock tema parimal kujul, ehkki suuri hurraa-hüüdeid ta esile ei kutsu. Seda võtaks kohe kindlasti veel klaasikese ja siis koos täistera rosina-küpsisega.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment