Monday, August 10, 2015

Shiro


Shiro (Coedo, Jaapani) pdl 0,3 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "german hefeweise" ja hinnang 45 punkti.

Tootjainfo: "The feature of this non-filtered wheat beer is it's bright, smooth, slightly cloudy appearance. Through the use of wheat malt and specially chosen yeasts, this refreshing brew with fruity overtones, boasts a full bodied, yet smooth texture, which glides easily down the throat. With its distinctly individual flavor and smooth elegance, it has been named "shiro," meaning white."

Väike madal reljeefkirjetega õlakas pudel, valgel sildil kuldne tekst jätab elegantse mulje. Sõrmepaksune erkvalge vahukiht on hõredake ja ei püsi kuigi pikalt. Õlle värvus - uduselt tumekollane. Aroom on magushapukas, banaanine ja biskviitjas.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on mõnusalt kreemjas, magus-hapukas, bananikeeksi taoline. Lõppmaitse toob juurde vähese vürtsikuse, justkui oleks keegi banaanikreemile veidi vaniljet ja nelki lisanud. Järelmekk on magusakas, toekas, kurku kergelt õhetama panev, tummine ja sõbralik.

Keskmise kehaga, nõrgapoolselt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas--vürtsikas-magusaka buketiga väga-väga heal tasemel rüübe! Ausalt öeldes maitsetiheduse ja suutaju järgi ütleks lausa nisubokk, kuigi kraadid seda ei luba väita. Ei ole mingil juhul nõus RB ebaõiglaselt madala hindega, pakuks vähemalt 80-85 punkti oleks adekvaatne hinnang.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment