Monday, August 17, 2015

Sur Amarillo


Sur Amarillo (To Øl, Taani) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratbeeri liigimääratlus: "Sour/Wild Ale" ja hinnang 97 punkti.

Toojainfo: "Style: Sourmashed IPA
Malts: Pilsner, Melanoidin, Cara Crystal, Unmalted Wheat
Hops: Amarillo
An intricate, sour, friendship starts here. Single hopped Amarillo IPA, partly sour mashed to create a fruit bomb seen no where else…"

Väike lihtne pudel, tumedates toonides sildil on öötaeva taustal põhjamaised puud. Kergelt kollakas vaht täidab 2/3 klaasist, vajudes aegamisi hõredaks, kuid jäädes ikkagi väga pikalt püsima. Õlle värvus - kirkalt kuldoranž. 

Aroom on hämmastavalt mahlane ja ninaköitev. Greip ja veriapelsin, kõdunemise äärel olevad vaarikad, punase sõstra vein ja maasikanalivka. Oitaevas, see tegelane on küll miski maitsepagulane, sest kohalikes raamatutes pole teda üles märgitud!

Esmamekk on. No seda ikka kohe ON! Keskmise kehaga ... seda tajud peale esmase ehamtuse möödumist. Sest keeletaju on kuiv, hapu, mõrkjas ja lausa keeleotsa parkiv.

Keskmaitse. Joppenpuhh. See pagulane on ikka üks jõhker tegelane. Ronib su keelele, taob oma humala-tamburiini ja pakub tassikese kolemaitsvat sidrunimahla.

Lõppmaitse. No see on ikka kohe lõpp mis maitse! Krimpsus keelega on raske kirjutada, tuleb välja. Kuid see keel va rajakas on selle juures õnnelik, sest sedamoodi proovilepanek mõjub alati tervislikult. Vaimse tevise mõttes vähemalt, kui mitte maomahlasid asendavalt. 

Järelmekk otsustab asja. See jook on ülim. Ei, see ei meenuta midagi tavapärasest õllest. Aga nii ongi ju hea! Kuusevaik valges veinis.

Keskmise kehaga, tugevalt karaboniseerunud ja prõkskuiva paletiga, hapukas-mõrkjas-HAPUK-magusakas-hapukas-vürtsikas-HAPU buketiga MEGATASANDI RÜÜBE!!! Hapendatud IPA. Ülehumaldatud kuiv siider. Kohutav maitsepagulane, kelle majutaks iga kell oma kööginurka ja laseks sugulasi ka juurde kutsuda.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment