Sunday, August 23, 2015

Investor IPA


Investor IPA (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 78 punkti.

Tootjainfo: "Investor IPA is a huge part of our story. Sori Brewing is crowdfunded by craft beer enthusiastic investors who share our vision and feel the passion. This straightforward West Coast IPA was one of the first brews they got to taste. Now it’s a praise for all the 225 people believing in this brewery and the idea behind it.
This beer is packed with Amarillo, Simcoe, Cascade and Magnum hops, giving it a strong tropical and citrus fruit aroma with a long, dry finish. Taste a part of our story and enjoy the hops!
IBU 70"

Väike lihtne pudel, pleekinud toonides sildikujundus. Valge vaht täidab u pool klaasi ja on väga tihe, kauakestev ja kenasti klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom on vaimustavalt puuviljane: mango, melon ja anananass löövad üle pea kokku. Kuldsed rosinad ja Merekivikese kommid ... oi kui mõnusad maitsemälestused siit klaasist vastu hoovavad!

Esmamekk on tihkepoolse kehaga ja mõrkjas-magusakas, mangomehu meenutav. Keskmaitse paneb lausa õndsalt naeratama ... no täpselt nagu oleks lapsepõlve lemmikmaius ehk Merekivikese kommid plenderis puruks lastud, lisades veidi mangomahla ja tilgake valget rummi kah veel. Lõppmaitse paneb vana Gambrinuse muhelema, tugitoolis tahapoole nõjatuma ja tunnustavalt noogutama ... uhhh sa raks kui hea ja värske ja mõnus see kraam siin klaasis on! Järelmekk on raskevõitu magusakas-vürtsikas, tihkelt kogu keelt endasse mähkiv, marmelaadi ja martsipani nüanssidega.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja mõõdukalt õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga MEGAtasandi rüübe! Üks puuviljane IPA nii nagu ta olema peab. Õpikunäide. Mmmmmmaitsev ja meelitav, seda võtab Gambrinus kohe kindlasti veel ette!
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment