Saturday, August 22, 2015

Brekle’s Brown


Brekle’s Brown (Anchor, USA). pdl 0,355 l. alc 6,0%. Ratebeeri liigimääratlus: brown ale ja hinnang 87 punkti.

Tootjainfo: "Brewmaster Mark Carpenter’s unique recipe for Brekle’s Brown—a tip of the hat to our first brewmaster—looks to both the past and the future. Mark’s special blend of roasted malts, inspired by the all-malt brown ales in Anchor’s brewing archives, gives Brekle’s Brown its coppery brown color and its unusual depth of flavor—richness and complexity without heaviness. For brewing and dry hopping, Mark has chosen a single, American hop variety called Citra. The subtly entrancing flavors and aromas of this distinctive new hop perfectly complement the unique maltiness of Brekle’s Brown."

Huvitava masaja kujuga pudelike ja traditsioonidele rõhuv mitmeosaline sildikujundus. Tumekollane vaht täidab üle poole klaasi ja on väga tugevalt püsiv. Õlle värvus - kirkalt punane pronks. 

Aroom ... ohh see on hunnitu ... raskepoolne, linnaseküllane, karameljas, röstitud pähklite ja koorepumati nüansiga. See mõjub kui vana ja väärikas antiikmööbel, mis on pähkliõliga läikima löödud ja lausa kutsub end vaikselt näpuotstega silitama.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas, pähkline ja kukekommi meenutav. Keskmaitse üllatab oma mitmekihise olekuga: alguses tihedapoolsem pähklikreem, siis tuleb aga esile hapukas-mõrkjas ürdine ja veidi vaigune olek. Lõppmaitse segab kokku vastuolulised, kuid oivaliselt üksteist täiendavad kuivatatud apelsinikoore ja koorevenise ... see tunnetus on koduselt ja turvaliselt raskepoolne justkui vanaisa krägisev kiiktool, milles kogu pere meelsasti mõnuleb, kui taat on end püsti ajanud. Järelmekk on vaiguselt mõrkjas, kadakane ja pihlakane ... täpsemalt pihlakaseemneid meenutav, kui need lõpuks hamba all ükshaaval puruks vajutada.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametja paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga ÜBERtasandi rüübe. "Brown ale" stiilinime taga peituvad ikka üüratult erinevad rüüped ja see on üks parimaid tegelasi tollest pesakonnast. Pakkuda koos lambakarreega.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment