Saturday, August 29, 2015

Heinategu

Heinategu (Põhjatamme, Eesti) pdl 0,5 l. alc 3,4 %vol. Liigimääratlus: nisuõlu.

Tootjainfo: "Heinategu on lahju, kuid ustav kaaslane töömehele kuumaks suvepäevaks. Ei hakka pähe ja ei sega tõelisi mehetegusid ning aitab janu kustutada. Õlle pruulimiseks on kasutatud 25% nisulinnaseid, 25% munich linnast nin 12% karamell-linnast. Kogu humaldus on Saaz päralt. Õlle kääritati jahedas kevadises kuuris, mis tagas puhta käärimise."

Keskmist kasvu pudel, koduse olekuga sildikujundus. Sentimeetrine valge vahukiht on hõredake ja kaob kiirelt. Õlle värvus - uduselt oranžikaskollane. Aroom on magusakas-mõrkjas, linnaseline ja kergelt pärmine.

Esmamekk on kergeke ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on mõrkjas, linnaseline, meenutades täistera-sepikut. Lõppmaitse toob esile veidikese hapukamaid noote, meenutades mitte päris küpseks saanud banaani. Järelmeki mõrkjas-hapukas mulje kestab päris pikalt, olles meeldivalt karastav.

Kerge kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga lihtsapoolne janujook. Suviseks janupeletuseks vägagi kohane, nii nagu pruulmeister ka lubas.
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment