Monday, August 3, 2015

Soojale maale


Soojale maale (Tanker, Eesti). pdl 0,33 l. alc 4,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: bitter, koondhinnet pole veel.

Tootjainfo: "Also known as: Õllesummeri Eripruul and Sume Summer.
"Soojale Maale" on Tankeri suvine eripruul. Vaskne bitter, milles domineerib mahe linnaste maitse ning mõnusa mõruduse annavad East Kend Goldings humalad." Lisainfoks: Tallinna hobipruulide kokkutulekul sai see parima saunaõlle tiitli.

Väike lihtne pudel, mille sildil veidravõitu paarike sama veidravõitu rannal, millel on üks asi õige - palmipuust jookseb õlut! Kergelt kollakas vaht täidab üle poole klaasi, vajudes küll üsna ruttu, kuid jättes mõõdukaid vahupitse klaasiseintele. Õlle värvus - õrnalt uduselt punaka helgiga tumekuldne. 

Aroom on karameljas, linnaseline ja ürdine, meenutades miskipärast suviselt kuumavat ja kergelt tolmavat kruusateed. VÕi veel täpsemalt, selle tee kõrval kraavis õitsevaid hundinuiasid. Või siis kõike seda kokku ja veel lõokesevidinat kah.

Esmamekk on kerge, lausa vesisepoolse kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas, hapukas ja veidi pärmine. Lõppmaitses tulevad esile lõhnast tuttavad ürdised noodid, lisaks kuivatatud aprikoosid ja õunad. Järelmekk on greibiselt hapukas-mõrkjas ja vägagi värskendav.

Kerge kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga lihtsapoolne rüübe. Oivaline saunakas, seda kindlasti. Kuid mitte ka palju enamat. Jäme rukkileivaviilakas sama jämeda pekikääru ja sibulaseibiga kuluks praegu ära.
-------------
pilt isetehtud.

No comments:

Post a Comment