Sunday, August 2, 2015

Laeva Kokk

Laeva Kokk (Veldi, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "belgian ale", hinnang pole veel välja kujunenud. 

Tootjainfo: "koostisosad: odralinnas, rukkilinnas, vesi, suhkur, pärm, humal"

Väike lihtne pudel, sildil pruulikojale omane haugsarveline põder, seekord kollakal foonil. Muuseas, hele väike kiri stiilimääratluse osas on pea loetamatu triibulisel foonil. Sõrmepaksune kollakas vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - punakaspruun. 

Aroom on belgia õlledele kohaselt magusakas, sellest lööb aga läbi rukkilinnase hapukus. Kokku saab mõnus rosinakisselli meenutav segu :)

Esmamekk on keskmise kehaga ja üsna tugevalt magusakas-mõrkjas. Keskmaitse magus-hapukas segu toob silme ette rosinatega ja kuivatatud õuntega tehtud mõnusa koduse leivasupi :) Lõppmaitse on vürtsikas ja magusakas, belgia õllede parimates traditsioonides, kuid vähese kodumaise knihviga rikastatud. Järelmekk on hapukas-vürtsikas, jõuliselt keelepära kudistav ning heakskiitvalt noogutama panev.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õrnalt õlija paletiga, maguskas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapuka buketiga Überhea rüübe. Belgia traditsioonid ja Eesti tavad annavad kokku mõnusa tulemuse, mille nimeks on vürtsikas leivasupp kuivatatud puuviljadega :)
------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment