Sunday, August 23, 2015

The Baltic Way


The Baltic Way (Tanker / Malduguns / Dundulis, Eesti / Läti / Leedu). pdl 0,33 l. alc 5,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: amber ale, koondhinnetpole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Õlles on kasutatud kadakat, baltimere vett ning merevaiku.
Koostisosad: Vesi, odralinnased, humal, pärm.
Juniper, Baltic Sea seawater and amber were used in the process of brewing this beer.
IBU 30"

Väike lihtne pudel, Tankerile omase disainiga sildil kolm Balti riiki ja kaks kätt (üks on maa ja teine mere käsi?). Kollakasvalge vaht täidab ligi pool klaasi, olles tugevalt püsiv. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne oranžikaskuldne merevaik.

Aroom on meeldivalt rikkalik, kadakale omaselt on see vaigune ja kergelt suitsunvinene. Turbaraba ja sookailu nüansid sünnivad ilmselt minu peas, kuid sooäärse saunsuvila lõhn tuleb maru tuttav ette. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse on hapukas-mõrkjas. vaigune ja no tee või tina, suitsutatud rukki nüanssidega. Lõppmaitse keerab end karameljaks ja veidi nätskeks, koduse pulgakommi ja kadakaleiva taoliseks. Rukkileivajogurt ... miks see mulle meelde tuleb? Järelmekk on magusakas-vürtsikas, keele allosas hapukalt tinisev, raskepoolne ja kauakestev, kodune ja tummine.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga ÜBERtasandi rüübe! Kodune ja toekas, tummine ja maitsetäidlane. Pruulmeistrid on terminit "amber ale" ikka väga tõsiselt võtnud, lisades siia merevaiku, ehkki maitset siit ju ei lisandu. Igatahes Gambrinus kiidab mõtte ja teostuse eest! Röstitud rukkileiba ja meenapakest siia juurde paluks!
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment