Wednesday, August 5, 2015

Witty Nelson’s Summer Break


Witty Nelson’s Summer Break (Vaat, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Liigimääratlus: pale ale?

Tootjainfo: "See on 5.5% värskendav suvine õlu mille pruulimisel on kasutatud linnastamata nisu ja kaera, odralinnaseid ning laimi. Maitset ja aroomi täiendab Nelson Sauvin kuivhumal."

Väike lihtne pudel, SILTI EI OLE!!! Gambrinus pahandab - ka pilootpruulid peavad saama nime, teo ja näo! Erkvalge hõredapoolne vaht täidab üle poole klaasi ... ja hakkab siis ka pudelist välja ronima. Õlle värvus - uduvinega helekollane. Aroom on värskelt mõrkjas-hapukas.

Esmamekk on keskmise kehaga ja meeldivalt hapukas. Keskmaitse mõjub karameljalt, kreemiselt ja mõrkjas-hapukalt. Lõppmaitse meenutab belgia nisuõllesid, lastes keelel arvata koriandrit, mida siin ilmselt siiski pole ... aga selline vähe vaigune mõrkjus on mõnus lisa. Järelmekk on hapukas-vürtsikas, väga meeldiivalt karastav.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe! Väga-väga mõnus suvejook, kuid väärib ka aastaringset tootmist! Kerget aurutatud valget kala tahaks siia juurde.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment