Thursday, August 13, 2015

Coffee Gorilla


Coffee Gorilla (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. ratebeeri liigimääratlus: "baltic porter" ja hinnang 88 punkti.

Tootjainfo: "A yawn is a silent scream for more coffee. You face Coffee Gorilla every morning in the mirror before your first cup. Now it’s possible to drink beer and coffee at the same time. This must be the future?
Coffee Gorilla is also a great dessert! Brewed with six different malts and smooth espresso. Pair this beer with everything chocolate.
IBU 45"

Väike lihtne pudel, lihtsal valgel sildil ... kohvigorilla :) Tumepruun vaht täidan 4/5 klaasist, muutudes küll suuremulliseks, kuid püsides kui montaaživaht. Õlle värvus - tuhm mustjaspunane. 

Aroom mõjub ... ummm ... kuidas öeldagi, teravalt kõrvetatud linnaste moodi. No söestunud teravili noh. Ja siis kohvi kah. Selline hapukas-mõrkjas. Päris meeldiv. Kuid too süsine vili häirib. Aga siis ennäe roniv selle söehunniku alt välja kuivatatud ploom ja paneb toa särama!

Esmamekk on raskepoolne ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse lööb aga lõõtsmooniku lahti ja paneb parmupilli undama ... simman võib alata! See on üks omamoodi karvaste ja suleliste kokkutulek, kokkukutsujaks võidunud kaabulotiga suvitav kunstnik, kes kogu oma boheemlastest kamba kokku ajab. 

Lõppmaitse mõrkjas-hapukas süsine pool meenutab seda va saksa kohvirösti, mis Gambrinusele pole kunagi mokka mööda olnud (seda 5 astet 6-astmelisel skaalal), mille kõrbemekk matab muud nüansid. Järelmekk on aga taas päris mõnusalt sume ja piduline, lottkaabu ja kasimata habemega purjus kunstniku nägu.

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkja buketiga vastuoluline rüübe. Liialt palju kõrvetatud linnaseid ... ja samal ajal meeldiv ploomine kohvi. Magusama šokolaaditükikesega koos võiks ju päris põnev olla. Balti porteri stiilist astub see jook aga kolm-pool sammu vasakule.
---------------
pilt istehtud

No comments:

Post a Comment