Sunday, January 31, 2016

Arrogant Bastard Ale - Bourbon Barrel


Arrogant Bastard Ale - Bourbon Barrel (Stone, USA) pdl 0,33 l. alc 8,1 % Ratebeeri liigimääratlus: "American Strong Ale" ja hinnang 97 punkti!!

Tootjainfo: "Arrogant Bastard aged in bourbon barrels"

Väike lihtne pudel, klaasile trükitud sildil pruulikoja tunnuselukas. Kreemikas vaht täidab ligi pool klaasi ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt pruunakaspunane.

Aroom. Oh see on mõnusalt jõuline. Kõvasti vaniljet ja kuivatatud jõhvikaid, iiriskomm ja üleküpsenud banaan. Küpsetatud taliõun ja BBQ-marinaad. Mõnus :)

Esmamekk on üllatavalt kerge ... noh maksimums sellise keskmise keha kanti. Mõrkjas-hapukas ja pisut puidune, kuid siiski kerge!? Keskmaitse toob suutaju siiski tummisemasse poolde, vaniljene täidlus seguneb portveini tummise magushapukusega. Lõppmaitse on kergelt keelt parkiv, hapukas-mõrkjas, tammetõrude ja kookospähkli, viski ja karamelli segune. Järelmekk on mõrkjas-magusakas ... lausa kibekate nootidega, kuid seda kibekust vooderdab ja pehmendab kolm kühvlitäit tumedaid rosinaid ja ja tilgake kohvilikööri.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE!  Mõnusalt mitmekihiline, mänguline ja omanäoline. Seda jooki tuleks pakkuda kolakatest viskiklaasidest, kõrvale kiluleib või midagi sama sobimatut ... arrogantne värk noh :)
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment