Monday, January 11, 2016

Koppi Coffee IPA Citra & Santa Barbara


Koppi Coffee IPA Citra & Santa Barbara (Mikkeller, Taani) pdl 0,33 l. alc 7,2% Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 94 punkti!!

Tootjainfo: "ale brewed with coffee (1.5%) ingredients in bold: barley malt, oat flakes"

Väike lihtne pilt, sinisel sildil Mikkelleri tüüpnäod ja kohvipuu oks. Kergelt kollakat karva hõredapoolne vaht täidab pool klaasi, kuid püsib siis üsna kenasti. Õlle värvus - kirkalt soekuldne merevaik. Aroomis segunevad mõnusaimal moel greip, vaik ja kohvi.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse alustab greibiliku hapukusega, kuid siis lööb Kovhi ukse jalaga lahti ja astub saabastega keset keelt. Lõppmaitses ujuvad kohvi selja tagant välja aprikoosid, pirnikompott ja kõrvetet leivakoorik. Järelmaitses tuleb taaskord esiplaanile kohvi, segades seekord end ... eee ... tubakaga? Midagi suitsust ja tuhast ja krobedat igatahes krõbeleb keeleseljal.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI rüübe. Jummmalast põnev ja lahe värk - hele kohviõlu! Paslik serveerida koos üle leegi lastud aprikoosidega ... huvitav mismoodi see küll mekkida võiks?
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment