Sunday, January 31, 2016

Bianca Mango Lassi Gose


Bianca Mango Lassi Gose (Omnipollo, Rootsi) pdl 0,33 l. alc 6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "gose" ja hinnang 95 punkti!

Tootjainfo: "Gose brewed with rock salt, lactose and mango purée."

Väike lihtne pudel, sildi asemel on klaasile maalitud täpiline sulg :) Erkvalge vaht täidab 90% klaasist, olles tihe ja väga kaua püsiv. Õlle värvus - kirkalt helekollane. 

Aroom on põnev - juba kaugelt hoovab soolakat lõhna, lähemal võimendub hapukas pool ning päris kohale jõudes sootuks farmhouse'ile omast seda tooni mida nimetatakse inglise keeli "funky". Ehk siis antud juhul maas kõdunema läinud puuvilju.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja hapukas. Keskmaitses asub hapukust võimendama maitsetugevdaja Sool. Lõppmaitse ... silmad tõmbuvad hapukusest juba kissi, kuid läbi selle võimsa fooni tungib ka magus mango, tuues elamuse mõnusasse ülevõlli-tasakaalu. Järelmekk on hapukas-mõrkjas, megamahlane ja värskendav.

Keskmisest kriips kergema kehaga, väga tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-soolakas-hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Oi see on mõnusaim karastaja ja janupeletaja, gosede veidi ülevõlli stiilinäide.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment