Sunday, January 31, 2016

Tume taluõlu


Tume taluõlu (Pihtla, Eesti) pdl 1,0 alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sahti/Gotlandsdricke/Koduõlu" ja hinnang 37 punkti.

Tootjainfo: "Traditional Saaremaa farmhouse ale has always been light. But we tried to make dark Saaremaa farmhouse ale with juniper and same technology as our ancestors. We like it, it sure is special."

Plastpudel ja lihtsusele rõhuv, kuid kenake sildikujundus. VAHT! See kuramus purskub pudelist pressides end samal ajal välja kui proovid plastkorki lahti kruvida. Eks ta oma viga ole, sai pudelit äsja koju tuues ilmselt raputatud ... aga no ikkagi ebameeldiv. Ja klaasis kaob seesama vaht hetkega olematuks! Õlle värvus - tuhm tumepruun.

Aroom on aga üsnagi meeldiv - siin segunevad koduse kalja hapukas-magus ja kadakane veidi kraapiv vaigusus.

Emamekk on kergepoolse kehaga ja magusakas. Keskmaitse on klassikalise koduõlle ja kalja vahepealne, hapukas-mõrkjas, kadakas muudab selle veidi põnevamaks. Lõppmaitses muutub kadaka vürtsikus domineerivaks. Järelmekk on mõrkjas-vürtsikas ja üsna kauakestev.

Keskmisest kergema kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga täitsa OK rüübe, mille muudab veidi põnevamaks kadakas. Koos koduse leiva ja sõiraga oleks igati mõnud rüübe.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment