Tuesday, January 26, 2016

Great Scott


Great Scott (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,1 %vol. ratebeeri liigimääratlus: "belgian ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "The question is not WHAT beer is this, the question is WHEN! This is a single hop Citra Belgian Pale Ale from the future. We brought a little something from the past combining it with flavors of the present. Loads of citrusy tones with earthy vibes. Use this as fuel for time travel or enjoy it here and now."

Väike lihtne pudel, selle pruulikoja kohta uskumatult värviküllane pilt. Vähene valge vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom. Hmm, see on pisut vasturääkiv. Ühest küljest väga meeldiv Citra värskus, greip ja mustsõstraleht. Teisalt on selle taga aga mingi veider taust, mis meenutab ausalt öeldes kõige rohkem märga kartongi. 

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on magusakas-mõrkjas, tsitruseline humal varjab pea täielikult belgia õllest oodatava magususe. Lõppmaitse hapukas-mõrkjas mahlasus liitub kenasti vürtsikate estritega. Järelmekk on karge ja kerge, väga värskendav ja kauaks püsima jääv.

Keskmisest kergema kehaga, nõrgalt karbniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga väga-väga meeldiv rüübe, mille kergus ja karastavus on igati kiiduväärt. Stiililt määraks selle küll mitte "belgian ale" vaid "belgian session IPA", millega ta korjaks tunduvalt rohkem punkte.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment