Thursday, January 14, 2016

First Snow

First Snow (Nöösker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,3 %vol. Liigimääratlus: "stout"

Tootjainfo: "Esimese lumega kipub nii olema, et see pidavat ära sulama. Korraliku lume tulekuks pruulitud stout aga läheb ajaga aina paremaks. Maitses annavad omalt poolt nüansse ploom, ingver, mesi, apelsinikoor ja Ameerika tammepuiduspiraal, mis muuhulgas panustab söe, vanilje ja karamelliga."

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Pruunakas vaht täidab pool klaasi ja püsib väga kaua. Õlle värvus - vähese tumepunase helgiga must.

Magus ja sügav aroom paitab juba kaugelt nina ... kuid lähenedes see muutub lausa kardinaalselt! Oisasinineritsikas, kui rikkalik ja nüansirohke see lõhnapilv on! Mesi, apelsin, lagrits, aniis, ingver, veidi suitsu ja ... tõrva?

Esmamekk on raske kehaga ja tihkelt magusakas-mõrkjas. Keskmaitse ... aivai ... seee on nüüd küll üks keerukamaid maitsemägesid, mida Gambrinuse keel on pidanud lahkama. Vist isegi liiiiga keerukas, kuid lagrits, mõrušokolaad, aniisiga ja eukalüptiga köhakommid on esimesed asjad, mis kohe silme ette tulevad.

Lõppmaitse kuhjab keelele veeeeelgi suurema maitsekuhila - mustad ploomid, kuivatatud kirsid rummis ja šokolaadis, nelk ja kardemon. Järelmekk on kirbevõitu mõrkjas, süsi ja kõrvetatud rosinad võistlevad omavahel, mattes kerge vaniljese vahelehüüatuse.

RRRaske kehega, tugevalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Ausalt öeldes võiks isegi veel kõrgema hinde anda, kui see jook ei oleks NIIIIIIIIIIIII üle kuhjatud erinevate jõuliste maitsetega. Klaasike vett kuluks igatahes siia juurde ära.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment