Saturday, January 23, 2016

Sigmund


Sigmund (Must Lips, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "porter" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Koostisosad: Vesi, humal, odra- ja nisulinnased, pärm.
IBU 33"

Väike lihtne pudel, minimalistliku esteetikaga silt kujutab läbi prillide vaadatud S tähte ... hmm, võiks ju siis ka lisada sildile mingi lühiloo või märksõna. Omanimelise korgi eest aga kõva plusspunkt!

Murdvalt musta vedeliku peale tekib tumepruun sõrmepaksune vahukiht, mis pole aga kuigi püsiv. Õlle värvus sai juba öeldud. Aroom on muhedalt mõrkjas, tugevalt röstine, pannil pruunistatud kaerahelbed, šokolaad ja kakaopulber.

Esmamekk on üllatavalt kerge kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas-hapukas, intensiivne ja otsekohene. Lõppmaitse kuivapoolne vürtsikus kõditab meeldivalt keelekülgi. Järelmeki mõrkjas-hapukus laseb veidi ülemääraselt söestunud linnastel natukese liiga palju esile tulla, kuid üldmulje on siiski kiiduväärne.

Kergepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-vürtsika-mõrkja buketiga väga-väga heal tasemel rüübe. Ehk pisut liigagi otsekohene, kuid kergete porterite klassi suurepärane esindaja. Kõrvale pakkuda väike kausike magusamat plovi. 
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment