Friday, January 22, 2016

Mr Vader


Mr Vader (Andersons, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeril liigimääratlus: "stout", koondhinnet pole veel .

Tootjainfo: "Tume õlu tšilli ja kerge apelsiniga.
Stout-tüüpi õlu, mille pruulimisel kasutasime tšillit ja apelsinikoort. Lisaks laagerdasime teda Red Label’i ja Cointreau sees leotatud tammelaastudel.
Sisaldab odra- ja rukkilinnaseid."

Väike lihtne pudel, tumepunane sünge-kribuline sildikujundus. Algselt tumepruun sõrmepaksune vaht muundub aegamisi piimakohvi karva tihedaks kihiks, mis keepub tihkelt klaasiseintele. Õlle värvus - süsimust. Aroom on tummiselt mõrkjas, lausa söestunud ... tšilli lööb selle pimeduse aga kenasti sädelema. 

Esmamekk on üllatavalt kerge kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse toob raskust keelele juurde ja mõjub värkelt röstitud ülekõrvetatud kohvina. Lõppmaitses seguneb röstisus kakao ja tumeda mõrušokolaadiga ... kuhu pudiseb ka veidi kuivatatud ploomi. Järelmaitses ... hmmm ... kas see võiks olla röstitud apelsinikoor? Vääga huvitavalt libised kuskilt aja jooksul esile ka ehedamat apelsini, aga tšilli on küll vaid aimamisi tunda.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga ÜBERRÜÜBE! Uskumatult kergelt joodav, ülevõllile väääääga lähedal maitsetiinusega. Kahju ainult et lubatud apelsini ja tšillit peab nii pikalt otsima, muidu viskaks hinnagu tasemevõrra ülespoole. Pakkuda koos külmade lihalõikude ja õrnsoolakurgi viiludega.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment