Monday, January 11, 2016

Tsjeeses Reserva - Bourbon


Tsjeeses Reserva - Bourbon (Struise, Belgia) pdl 0,33 l. alc 10 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Strong Ale" ja hinnang 99 punkti.

Tootjainfo: "Ingredients: Barley malt, hops, cane sugar, yeast and spices. Aged in oak barrels 225 litres (four barrels) of Tsjeeses were aged on oak for 6 months."

Väike lihtne pudel, sildil õndsalt totaka naeratusega päkapikumütsis tegelane. Kregelt kreemikat karva vaht täidab üle poole klaasist, kuid pole just kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt punakas-oranž. 

Aroom. See on midagi! Juba korgi avamise järel täidab toa harmoonia. Siin on koos kõik kuivatatud puuviljad, mida te elades olete proovinud, lisaks veel umbes teist sama palju noid mida te pole isegi näinud. Tammevaadi vaniljene pehmus ja pisuke parkiv puidusus sinna juurde ja ongi TÄIUS valmis.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas, puuviljane, õilis ja dekatentslik. Operetikavaler sametpintsakus, suuuuure roosiga nööpaugus, soovimatu võtta midagi tõsiselt.

Keskmaitse ajal võtab me operetlane üles esimesed noodid, naeratab võluvaimal moel, lööb näpud klasveriklahvidele ja vaatab ootavalt publikumile otsa - no mida siis seekord oodatakse? Magusaid puuvilju, mis on leotatud roosas veinis ... noh seda mõistagi, aga ehk midagi veel?

Lõppmaitse käigus selgub, et klaverdav kodanik on juba võluvalt jokkis, kuid ükski näpulöök ei lähe klahvidest mööda ning ainsamgi joogitilk ei voola lõualt alla. Kogenud ja joviaalse napsutajana oskab mees hoida tempo laulukatkete ja toostide vahel just õiges tempos. Tamada oskustega õhtujuhti läheb ju alati vaja!

Järelmekis sumatakse suurde klaasi kokku aprikoosikonserv, pitsike valget rummi ja datlimarmelaad, kõrvale koriandriseemnetega üle külvatud pähkliküpsis ning peotäis heledaid rosinaid. "Ja siis hüüti viies proosit!"

Ei teate siit ei tule miskit kokkuvõtmist. Gambrinus ruigab rahulolevalt ja ütleb õndsalt totaka ... või siis totakalt õndsa naeratusega "Tsjeeses!" Sama soovin teilegi
-----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment