Tuesday, January 26, 2016

Caractère Rouge


Caractère Rouge (Rodenbach, Belgia) pdl 0,75 l. alc 7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "sour red/brown" ja hinnang 100 punkti!!! Muidugi õigem oleks "flandria punane", aga RB ei tunne seda.

Toojainfo: "The brewer allow the beer to macerate with fresh cherries, raspberries and cranberries. After this maceration in oak, the beer re-ferments in the bottle. The result is RODENBACH Caractère Rouge, an exceptional RODENBACH with fruit maceration and a 7% alcohol volume. The brew is more than unique and extremely exclusive, as only 900 75-cl bottles were produced. Geunes serves this wilful beer as part of his other unique range of beer varieties in his restaurant, ’t Zilte, at the Antwerp MAS museum."

Kopsakas pudel, sentimeetrine roosakana mõjuv, ehkki tegelikult lihtsalt valge vahukiht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - kirkalt helepunane. 

Aroom on otse taevalikult mahlane, kirsi ja punaste sõstarde ärkamine uuele elule! Noh ja vaarikad juhivad paraadi, sädelev-mahlakas kuub üll.

Esmamekk on keskmise kehaga ja särisevalt hapukas. Keskmaitse ... vauuuuu ... see on kui karge mahlalaviin, mis üle keele kihutab, parkides kõike oma teel vaarikavarte ja jõhvikate jõulise hapukusega. Lõppmaitse ... mahlane, mahlane, mahlane ... no KUI mahlane saab üks jook olla! Pöörane pidulikkus, karge pakaselise öö tähesära, keset merd ulatuval kivimuulil tajutav joobnustav ja kergelt kõhedusttekitav lõpmatus, hiiglasliku mootori madal müdin mis ajab su südamerütmi sassi ... siin klaasis on väge! Järelmekk tiniseb kõrgetel toonidel kui lüüra nümfi nõtkeil sõrmil ja pargib saatüri kabjaklõbinal. Siin klaasis on midagi müstilist!

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga MEGATASANDI RÜÜBE! See on suisa uskumatu jook, millel pole tavapärase õllega mitte kõige vähemat kokkupuudet. Tublisti parkiv marjavein oleks ehk lähim, mida suudaks välja mõelda. Pakkuda koos maheda kreemjuustuga ja köögiviljakrõpsudega.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment