Tuesday, January 5, 2016

Extase


Extase (De Dochter van de Korenaar, Belgia) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial IPA" ja hinnang 98 punkti!!

Tootjainfo: "Full malt, fully hopped IPA. Mash hopped, first wort hopping, late wort hopping, dry hopped. Blend of European and American hops, at 1kg / hectoliter.
Intensively hopped, disturbingly good."

Väike lihtne pudel, tehnilise olemusega sildike. Valge vaht täidab pool klaasi, püsib üpris kenasti ja jätab hõredavõitu kuid püsiva vahumustri taandudes klaasile. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom on hunnitult roopiline. Mango, passioonvili, melon, metsmesi, kuldsed rosinad. Päike ja soojus. Rahu ja putukasumin heinas.

Esmamekk on mõnusalt tihke ja meeldivalt sordiini all magus. Keskmaitse ... ohhh ... oisapühadepüss kui hästi tasakaalus siin kõik on! Mõrkjas apelsinikoor ja mesine mango, hapukas mandariin ja vürtsikas-magusakas ananass, terake vürtsi ja kübeke särtsu. Tamburiinid ja keerlevad maani kleidisabad, juustes lopsakad lilled ja silme ees võrgutav loor ... siin on kirge ja väge ja võimu!

Lõppmaitse lööb senise tangorütmi sassi oma rõhutatu kargusega, mõrkjas toonid pääsevad võimule. Lavale astub karmiilmeline vanahärra, kelle liigutustes on kordumatut elegantsi ja ootamatut nõtkust. Vaid põgus käteplaks ning vaevutajutav pealiigutus ... ja kogu punahuuleline kleidimeri tormleb tema ümber tantsima ... justkui vana majakas keset ookeani kaldamäsu. 

Järelmeki vürtsikas mõrkjus on veinine, vürtsikas ja vabadusehõnguline. Mäss. See on mäss. Mäsu sinu suus ja ballisaalis. Ei mingeid stiile, ei poseerimist. Vaid vabade hingede võitmatu liikumistahe, intuitiivne teineteisetunnetus ja sõltumatuse soolo.

MuMammaMia. Mäherdune jook! Imselt üks paremaid topelt-IPA'sid, mida vana Gambrinus mekkinud on. Või vähemalt täna õhtul näikse see nii. Ja muu polegi oluline. Ka kokkuvõte mitte!
--------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment