Tuesday, May 2, 2017

Anniversary Barley Wine 2017


Anniversary Barley Wine 2017 (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Special release: A magnificent Barley Wine aged nearly a year in elegant cognac barrels. Rich, dark fruit, honey and caramel notes balanced with oak and cognac from the long barrel aging. Celebrating 2 years of Sori and 100 years of independent Finland."

Väike lihtne pudel, sinistes toonides silt valgete ja hõbedaste kirjadega jätab väga hea mulje. Sentimeetrine tumedapoolne kollane vahukiht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - kirkalt murelipunane.

Aroom - sügav, raske, vaniljene, kirsikompotine, lagritsa ja koorevenise nüanssidega. Pidulik ... ei ... suisa pompöösne. Nagu vaskpillide huige kuningliku perekonna ruumi-sisenemise eel.

Esmamekk on raske, õlijas ja toekas. Veidi keeleotsa torkiv, kuid siiski pigem rahumeelne, lausa rõhutatult aeglane ja väärikas nagu kuninganna käeviibe rõdult. Magus ja veinine.

Keskmaitse. Hmm. Kuningliku pealispinna all tuleb esile veidi rohmakust. Alkohol torgib, kuid õnneks mitte väga häirivalt. Portvein, puidune ja keeltparkiv. Ploomid

Lõppmaitse. Robustne ja rohmakas, kuid samas ikkagi võluv. Muhe talumees on kogemata pidanud kuningliku rüü selga tõmbama ja tunneb end jäiga krae ning pitskätistega rüüs ilmselt ebamugavalt. Pigem istuks ta kamraadidega külakõrtsis ja telliks uue toobitäie keelekastet ... kuid siiski seda va kallimat magusat kraami, mida linnavurled joovad.

Järelmekk. Tonn kuivatatud puuvilju alates datlitest kuni viigimarjadeni on kallatud tünni ning pandud rummi alla laagerduma. Sellest kraamist saab üks jummmalik jook, ainult andke aega!

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga Üüratu potentsiaaliga rüübe. Aga praegu on ta veel poolel teel. Pange see tegelane aastaks-kaheks keldrisse. KUID sellest tõuseb MEGArüübe!
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment