Saturday, May 20, 2017

Kuidas maitsed, Eestimaa?

Kuidas maitsed, Eestimaa? (Pernau, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,6 %vol. Liigimääratlus: "Eesti odravein"

Tootjainfo: "Odramäe linnast, koduaias kasvatatud humalate (Cascade, Perla, Opal) ja pihlakatega pruulitud õlu. Õlle kääritamiseks kasutatud pärm on korjatud Pärnumaalt, Audru vallast 2016.aasta suvel"

Väike lihtne pudel, kräbuline sildikujundus. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne punakaskuldne merevaik. Vahtu ei teki sisuiselt üldse. 

Aroom on raskelt magusakas-hapukas, külluslikult marmelaadine, huvitaval kombel kardemoni ja ... värskeltpestud käte järgi lõhnav :)

Esmamekk. Siirupjas, tihke ja raske. Alkohol soendab tasapisi keeleotsa, avades selle otsas sellise tšakra, mis siseneb punase sõstra želee paralleelmaailma.

Keskmaitse. Kardemonimoos. Kreegivõileib. Tikrisiirup. Vürts-võie. Koriandriseemnetega pikitud küpse-apelsin. 

Lõppmaitse. Soe, oi kui soe. Soe on tunne. Keel õhkab õndsalt, vaatab kahanevat täiskuud ja ulub vaikselt serenaadi kogu maailma kardemonile ning rosinatele, millest saab tuumik-kisselli. Tüvikisselli. 

Järelmekk. Rosinaliköör kreegimarmelaadiga. Kuskil selles kardemoni-maailmas naeratab kuuekäeline ingel, pakkudes odraveini portaali kaudu sinna sisenenud võõrale suure lusikatäie rosinaõli, mille püdelasse massi torgatakse nelgiõisik.

Geniaalne. Isevärki. Kurrramuse meeldiv. Puhaste käte ja veidrate mõtetega tehtud kiiks-rüübe. Pigem liköör kui vein. Vürtsliköör. Pakkuda pisikestest šerriklaasidest, selle mekutamise ajaks tuleb kinni katta peeglid ja peatada osutid. Sest tajuhäired võivad ära viia, olgu aega või ruumi. Ära. Vana Gambrinus läheb ära. Naeratades. Sama soovin teilegi. Nurr.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment