Sunday, May 28, 2017

India Express


India Express (Saue, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "India Express on pilsnerlinnastest pruulitud hele õlu, tüübile iseloomulikult tugeva puuviljase humalamaitse ja -aroomiga."

Mitte-kirjas olev info pruulmeistrilt endalt - kasutati belgia pärmi. Selle sain teada, kui esmamulje peale mehega tõrelesin, et see pole ju üldse tüüpiline IPA, vaid tugevalt belgiapärane.

Väike lihtne pudel, lihtsalt must-valgel sildil hallikad odrapead. Valge tihe vahukiht täidab pool klaasist, püsib kaua ja haagib end ka kena vahupitsine klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on magusaks, belgiapäraselt puuviljane ja nõrgalt atsetoonine, väikese porgandimahla taolise noodiga.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on leebe, mõrkjas-magusakas, köömnetele omase vürtsika õlija noodikesega. Lõppmaitse on magusakas, kuivatatud virsikute taoline, lisaks väike raudrohune ja apelsinikoorene mõrkjas toon. Järelmekk jääb magusapoolseks, vähese hapukas-vürtsika sädelusega.

Keskmise kehaga, tugevat karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga omapärane rüübe. Juhul kui hinnata seda kui "tüüpilist IPA't", siis on tulemuseks läbikukkumine. Juhul kui aga kui "belgia IPA't", siis kiidaks ja kummardaks. Vaat selline pisike nüansivahe, aga paneb su ootused õigesse paika ja saavutab sootuks teise tulemuse. 
----
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment