Thursday, May 11, 2017

Summer Briis


Summer Briis (Käbliku, Eesti) pdl 0,33 l. alc 3,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Session IPA", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Sour Session IPA
Mõõdukas hapukus muudab selle kerge õlle suurepäraseks suviseks joogiks, millel on olemas IPA-le iseloomulik puuviljaselt mahlane humala aroom ja maitse.
IBU 40"

Väike lihtne pudel, sildil kaunis kole päevitaja :) Valget vahtu tekib minimaalselt ja kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on hapukas, kohupiimane ja kiivide lõhnane.

Esmamekk on kerge kehaga ja hapukas. Keskmaitse on kuiv, kerge, kirgas nagu suvehommik ... ja hapukas-mõrkjas nagu seda sellisel hommiku mõnikord nii hädasti vaja läheb :) Lõppmaitse pargib keelekülgi toorevõitu kiivide ja sõstrate kargusega. Järelmekk kaob üsna kiirelt, jättes vaid jaheda hapuka värskusetunde kestma.

Kerge kehaga, kuid siiski mitte vesine, alakarboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga Überhea rüübe. Ideaalne suvine kerge jook grilli kõrvale või kosutuseks peale muruniitmist, janu kaob hetkega ja värskustunne paneb naeratama.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment