Sunday, May 7, 2017

Vanille Ice Cream Stout

Vanille Ice Cream Stout (Emelisse, Holland) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sweet Stout" ja hinnang 94 punkti.

Tootjainfo (läbi guugeltõlke): "Water - barley flour - hops - yeast - milk sugar
A liquid alcoholic drink, which is the best description for this beer. A nail that tastes like a large scoop of vanilla ice cream has been thrown into the glass. Delicious for the sweetie underneath us.
IBU 40"

Väike lihtne pudel, lihtsa vanamoelise esteetikaga kreemikas silt.  Vaht tekib vaid õhukese kirme jagu. Õlle värvus - kirkalt sügavikpunane. Aroomis domineerib hapukas röst, kuid selle foonil on täiesti olemas nii vanilje kui piimasuhkur.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitses lisandub hapukat-rauast rösti, suutunnetus muutub tihkemaks ja kreemjaks. Lõppmaitses muutub mõrkjamaks, vanilje tuleb pisut selgemalt esile. Järelmekk on mõrkjas-hapukas, vähese vürtsika surinaga keelenurkades.

Keskmisest veidi raskem kehaga, alakarboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga Väga hea taseme rüübe. Alakarbo häirib ja 94 punkti taset ei suuda vana Gambrinus siit küll leida. Kuid hea kraam on ta ikkagi.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment