Thursday, May 4, 2017

Odra Iva - Heaven Hill BA


Odra Iva - Heaven Hill BA (UJH Man’s, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Heaven Hill BA Barley Wine"

Väike lihtne pudel, võluvalt lihtne sildikujundus.  Napp kollakas vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne kuldpunane. Aroom pole küll kuigi võimas, kuid meeldivad iiriskommi ja vaniljesed noodid lubavad oodata head maitset.

Esmamekk on raske kehaga ja veidi alkoholiselt torkiv, rasket magus ja rosinane. Keskmaitse ... aaa vaata nüüd me räägime ... koorepumatisse kastetud rosinad, vaniljevaabaga ploomid ja merekivikeste-kommikesed läbivad maitseblenderi ja katavad su keele kui sulamõnuga. Mõnna-mõnna-mõnna.

Lõppmaitse. Mõrkjas askees üritab korraks magusat hedonismie võita ... kuid kus sa nüüd siis ikka võistled. Mõlemad istuvad hoopis tugitoolidesse, napsavad liualt mõned datlid ja joovad veidi šerrit peale ... no mis siin nüüd ikka vaielda, et kumb parem on. Mõlemad ju teavad, et nemad ongi! Järelmekk kõditab vaniljese-kaneelise pehme vürtsikusega keelekülgi ja otsustab, et tänase õhtu võibki siinsamas veeta. Sest no mõnus on ju niimoodi tugitoolis targutada.

Raske kehaga, vähevõitu karboniseeringuga kuid sametise paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga rüübe, millele lihtsalt tuleb anda määratlus "mega", ehkki see on tiba avansina öeldud. Napilt kuu peale turule tulemist on kraam juba arenenud tublisti õilsamaks, mõelge mis veel aasta pärast saab!
------------
pit isetehtud

No comments:

Post a Comment