Thursday, May 4, 2017

Scires BRQ 13-14


Scires BRQ 13-14 (Birrificio Italiano, Itaalia) pdl 0,375 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour Red/Brown" ja hinnang 94 punkti!

Tootjainfo: "Blend 50% Scires BRQ 2013 and 50% Scires BRQ 2014
Cherry types: Durone, Moretta, Cigliegione
Average barrel time: 16 months
Barrels: France, 4 years on Blauburgunder"

Keskmist kasvu fooliumkaelaga pudel, lilla-punases võtmes sildikujundus. Vaht kurivaim ronis lauale, kuid klaasis kadus hetkega ja jäägitult. Õlle värvus - häguselt raskepunane. Aroom on hapukas, veinilik, aroonia nootidega.

Esmamekk on hapu (mitte hapukas, vaid ikka üsna hapu kohe) ja keskmise kehaga. Keskmaitse jääb samale haputasandile, kuid lisab musta sõstra magusat ja aroonia parkivat tooni. Lõppmaitse meenutab punase ja musta sõstra segumahla vaarikatega. Järelmekis kaldub maitsepilt juba tõesti kirsside kapsaaeda, kuigi aroonialik noot jääb ka siin üle. 

Keskmise kehaga, nõrgalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapu-magusakas-hapu-mõrkjas-hapu buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Flandria punane ristatud kirssidega ja korrutatud arooniaga. Kui veel teaks, misloom on Blauburgunder, siis ehk oskaks hinnata ka vaadi mõju, kuid suppper-mahlane ja veinine on see kraam nii ehk naa.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment