Tuesday, May 23, 2017

Kelmikas greip

Kelmikas greip (Pööningu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Liigimääratlus: white IPA

Tootjainfo: "Greipi siin tegelikult ei ole. On odra- ja nisulinnased, Magnum,Mandarina, Citra, Amarillo humalad ja palju. Ja kadakamarjad.
IBU 61"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Valge vaht täidab pool klaasi ja on superhea püsivusega. Õlle värvus - tuhm tumekollane. Aroom on magusakas-mõrkjas, tuntavalt vaigune ... kas nüüd pimesi just kadakamarju ära tunneks, aga okkaline igatahes.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on mõrkjas, vaigune, hapukas, nätskepoolne ja takjana keele külge takerduv. Lõppmaitses marjane-mahlane hapukus muutub vaikselt mulksuvaks järveks, kuid vaigused kaldad samavõrra õõtsuvamaks ja tokerjamaks. Järelmekk tõmbab üldise raskuse tagasi, lisab veidike vürtsikat valgust tuhm-muksuvasse samblasohu ja jääb raske rabase vaikusena kummitama.

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Mõnusalt röntsakas rüübe. Kohati kummaline, nisu-IPA'st üsna kaugele eemale sirutuv, paks ja nätske, blurpsuv ja tokerjas. Rabamatkaja kummikujälgedesse valgub vesi. Über ühesõnaga.
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment