Wednesday, May 3, 2017

Mee Tripel

Mee Tripel (Kolk, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Liigimääratlus on nimes kirjas

Tootjainfo: "Orasmäe Pilsner Mesi"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike ripub kummipaelaga pudelil. Valge hõre vaht kaob momentaalselt. Õlle värvus - kirkalt hele valkjaskollane. Aroomis on tugev magus vaigune koriandri aroom ... kas seda on lisatud või petab taju? Koriandri järel tuleb esile ka magus puuviljane vürtsikus, nagu triple stiilile omane.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja vürtsikas-magusakas. Keskmaitse ... no koriander noh! Kohe tugev ja selge vaigune-õline koriandriseeme. Vürtsikas magusus on alles teisel plaanil. Lõppmaitse mõrkjas-vürtsikas foon on mõnusalt intensiivne, meega tehtud õlledele omaselt süveneb kuiv krõpsakas maitsetaju. Järemeki mõrkjas-hapukas põhitoon kõheleb mõnusa vürtsika sädemega keelekülgedel.

Keskmisest tsipa kergema kehaga, nõrgalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, vürtsikas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Vähene karbo pisut häirib, koriandrine vaigusus tekitab küsimusi (kas võib olla tegu kanarbikumee kasutamisega?), kuid üldmulje on väga meeldiv. Stilton Blue juustu-lusikatäis põske ja oi kui mõnna saab see kombo olema.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment