Wednesday, May 24, 2017

Elgita


Elgita (Pühajõe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,6 %vol. Ratebeeri ei tunne veel seda kraami

Tootjainfo: "Belgia kahvatu eil
Hämärikun hära suurõ, vidõvikun villä pika"

Väike lihtne pudel, mustjal sildil vaevunähtavad öölehmad. Vähene kollakas vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - õrnalt udune kuldpunane merevaik. Aroomis on ... õun! Poolenisti kuivatatud sügis-talvised õunad. Kuldrenett ja sibulõun. Intensiivsed, karged, veidi nätskeks tõmbunud, ülimaitsvad õunaviilud oleks justkui mõlemasse ninasõõrmesse torgatud.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on magusakas, vürtsikas, õunakisselline, mahlane, õunakompoti vedelikku meenutav. Lõppmaitse muutub veidi mõrkjamaks, vähene vürtsikus kõditab keelekülgi, magus ja mahlane põhi muutub üha meeldivamaks ja kodusemaks. Järelmekis tuleb esile belgia eilile omast atsetoonilist vinet, kuid seda on vähe ja ta ei jää domineerima.

Keskmise kehaga, alakarboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga Übertasandi rüübe. Tõsi küll, järelkäärimise käigus võiks karbot juurde tekkida, muidu jääb veidi lamedaks see kraam, kuid maitseomaduste ja joodavuse osas vääääga hea, sobib ka õllepelguritele pakkumise osas.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment