Thursday, May 18, 2017

Peipsiveere Õlu


Peipsiveere Õlu (Kolli, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Amber Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "American Amber Ale
IBU 30"

Väike lihtne pudel, kolmenäoline silt :) See tähendab, et üks ja seesama õlu on villitud kolme erineva sildiga pudelitesse, igaüks näitamas Peipsi-äärseid vaatamisväärsusi. Antud juhul siis Alatskivi loss.

Sentimeetrine kollane vahukiht taandub kirmeks, kuid jääb siis püsima. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne merevaik. Aroomis domineerib värske humala vaigune värskus. 

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja leebelt mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas-magusakas, kergelt ürdine, kanarbiku ja raudrohu nüanssidega. Lõppmaitse viskab sekka veidi hapukamat tooni, lisaks hakkavad keeleküljed veidi vürtsikalt surisema. Järelmekk on karge, mõrkjas ja värske nagu männimets.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga HEA taseme rüübe. Karge ja värske, mõnusalt kosutav ja kauakestev. Pakkuda koos suitsurääbisega.
-----
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment