Sunday, May 21, 2017

Singularity


Singularity (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 18,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: " Imperial Stout" ja hinnang 63 punkti

Tootjainfo: "Bourbon BA imperial stout
"It is done I am Alpha and Omega the beginning and the end, I will give unto him and that is athirst of the fountain of the water of life freely.""

Väike lihtne pudel, silt ... vaata see väärib küll omaette kõnelemist. Lehe poisid-tüdrukud on midagi esmakordset teinud. Esimest korda Eesti väiketoodetud õllede ajaloos on nad kasutanud kilekesta, mis katab kogu pudeli. Sildikogujad ilmselt murravad ahastusest käsi :) Kuid kest on uhke - mustal foonil tumekollane ja valge võrgustik ja kiri. Noh ja pudelisse on pandud kah esma- ja erakordne tegelane, nimelt pole keegi seni siinmaal veel 18% elukat õllepudelisse toppinud.

Vaht - no sutike tumekollast kraami ju tekib, aga säänse kanguse juurest on ka rohkemat palju tahta. Õlle värvus ... no kas te olete väikesed lapsed või, et selliseid asju seletama peab?

Aroom. Ploomiliköör. Kuivatatud ploomidel laagerdunud ploomiliköör. Õlle lõhn see pole, selge liköör. Soe ja siiras ja otsekohene. Kange kah :) Muuseas, murakaid leidub siin samuti üks kühvlitäis.

Esmamekk. Sasiga. Raske, torkiv, kange. Liköörkange. Ploompehme. Tumedusse laskuv. Kui sina vaatad pimedusse, siis vaatab pimedus sinusse.

Keskmaitse. ÄÄÄHHHH. See võtab puhkima. MAGUSKANGEMAGUS! Likööri ei jooda õlleklaasist! Murakaliköör kohvi ja musta rummiga. Vanilje. Eggnog. Must eggnog.

Lõppmaitse. Mägimagus. Saatana Magustoitu mäletad? See kraami siin on veel samm edasi, kuigi viski tasakaalustab asja veidi. Singularity on midagi mis kaob lõpmatusse ja tuleb teiselt poolt tagasi. See siin ei kao ja ei tule. Ta ON! Vägev ON!! KOLEVÄGEV ON!!! Kas nüüd "kole" või "vägev"?

Järelmekk. Aegruum koondub. Must auk. Musta-augu-eggnog. Vaniljesabaline murakaploom. Absoluutselt. 

Kokkuvõttest keeldumine. Protesti märgiks. Sest vaata õlu pole see jook mitte. Aga tegu on õllepäevikuga. Lehe omad on lollakad. Mii laik it.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment