Tuesday, May 30, 2017

Punane IPA


Punane IPA (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Vaigune, puuviljane ja täidlase kehaga madala alkoholisisaldusega punane IPA."

Väike lihtne pudel, sildil ... hmm ... punane miski. Sentimeetrine kollakas vahukiht vajub kiirelt kirmeks. Õlle värvus - kirkalt punakaspruun pronks. Aroom on meeldivalt kirgas, mõrkjas-magusakas ja kergelt karamelline. 

Esmamekk on kerge kehaga ja mõrkjas ... lausa vesisusse kalduv kergus loksub suus. Keskmaitse lisab sutikese keha, lisandub vähene marjane-jõhvikane hapusus. Lõppmaitse on karge, metsamarjane, mõrkjas ja miskipärast kevadisi vaiguseid kasepungi meenutav. Järelmekk kaob üsna kiirelt, jättes maha vaid vähese mõrkja värskuse.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkja buketiga Hea tasandi rüübe. Kerge ja värskendava joogina väärib kiitmist, AGA Põhjala poistel on midagi kalibreerimisega viltu läinud. Ühtemoodi nimetatakse IPA'ks nii päris-IPA'sid (nt Virmalised), kui ka mahlakokteile (Kirg) ja nüüd ka session IPA või siis pigem "hoppy amber ale" kategooriasse kuuluvat punast tegelast.
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment