Thursday, April 15, 2021

1885 Lager

1885 Lager (Tennent's, Šoti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Lager - American" ja hinnang 7 punkti. Untappd ütleb: "Lager - Pale" ja 3,07 punkti. 

Tootjainfo: "Inspired by an original recipe created by Hugh Tennent in 1885 and brewed using malted barley, water and hops in the heart of Glasgow. It’s about as local as export lagers get."

Väike õlakas reljeefkirjadega pudel, omapäraselt efektne kuldkollane sildikujundus. Sentimeetrine valge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on meeldivalt linnaseline, vähese karamellise nüansiga. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse muutub veidi magusamaks ja karamellisemaks. Lõppmaitse on kuivapoolne, veidi metalne ja samas terasepiku või digestiivküpsise sarnase täisteraviljase pehmusega. Järelmekk - hapukas-magusakas, vähese vürtsika puudutusega .... aga kõõõige lõpuks ka pisukese ebameeldiva kummise järelmiga.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga nii ja naa rüübe. Algne mulje on isegi täiesti positiivne, kuid lõpuks tekkiv plastine-kummine elamus rikub selle üsna ära.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment