Friday, April 30, 2021

Nosferaator 2020

Nosferaator 2020 (Rotiküla, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10 + %vol.

Tootjainfo: "Suitsu-jääbock
Suur aeg nõuab suurt õlut. Sedapuhku eksperimentaalne jääbock, mille arvutuslik kangus on 15%, kuid reaalselt ilmselt veidi vähem"

Väike lihtne pudel, sildil ikka seesama kassloom. Vahtu sisuliselt ei tekigi. Õlle värvus - kirkalt mustjaspunane. 

Aroom. Njaaaaaa, see paneb peatuma. Peatuma, pead vangutama ja uuesti nuusutama. Ja siis veelkord. Guašine-turbane suitsuvine on see esimene kiht. Selle all on aga jäme ja toekas magus vundament, millele võiks omistada nii röstpähkli kui ahjuõuna noote. Ahjuõuna-liköör - see oleks vast vahva tegu!

Esmamekk - hmmm, oleks oodanud midagi laava ja asfaldi vahepealset, kuid pole see kraam nii thike ühti. Raske, seda küll, kuid mitte pelutav. Mõrkjas-magus ja liköörilik. Ploomilik ja pähkline.

Keskmaitse - suitsuse-kõrbenud koorikuni jõudnud ahjuõun, millele on kallatud valge rummi põhist vaniljekastet. 

Lõppmaitse - täidlane ja magus kreegikompott, röstitud rukkileib ja pähklikreem. Suits on hetkel pigem dekoratiivseks fooniks, mitte dominandiks.

Järelmekk. Pähkliliköör ja rukkileivakreem. Suitsutatud õunad ja veidi nelki ning aniisi. 

Mega. Kodustes oludes hakata tegema suitsubocki jääversiooni - juba see julgus väärib lugupidamist, ükski eesti ametlik tegija pole seni midagi sellist söandanud proovida! Ja see katse on väga väärikalt õnnestunud! Jõuaks see pruulmeister vaid kunagi niikaugele, et hakkaks oma meistriteoseid ka suuremal skaalal taastootma!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment