Saturday, April 24, 2021

Черносмородиновый Ламбик

Черносмородиновый Ламбик (Medovarus, Venemaa) pdl 0,33 l. alc 4,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Mead - Melomel / Fruited" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Fruit Beer" ja 3,25 punkti

Tootjainfo: "Сладкий медовый черносмородиновый напиток с натуральным соком. Этот ароматный ламбик содержит в себе натуральный сок чёрной смородины и яблочный сок, что делает его вкус необычным и по-настоящему приятным."

Väike lihtne pudel, tuhm fooliumkaelus ja mustsõstrane-omamoodi efektne sildikujundus. Sentimeetrine lillakas vahukiht kaob momentaalselt. Joogi värvus - neoonlillale lähedane. 

Aroom - gigantlikult musasõstralik. No ikka kohutavalt ülevõimendatult turbosõstrane. Ei tea, ega ometi järsku pole essentsipudel tegijal käest kukkunud otse selle vedeliku sisse? Huvitavalt kombel on siin juures ka piparmündine/aniisine jahe teravus.

Esmamekk - magus. Magus ja kihisev ja rõhutatult marjane. Keskmaitse - aniisi ja eukalüpti ja mustsõstra-essentsiga tuunitud magus. Lõppmaitse - läilalt magus ja melissi nootidega kompotivedelik. Järelmekk muutub mõrkjamaks ja veidi inimlikumaks, ehkki nüüd on see essentsi keemilisus kohe eriti selgelt tunda.

Roppus. Oi on nendel vene pruulmeistritel ikka nahhaalsust. Esiteks kasutada lambicu nime üleüldse ei ole neil mingit õigust (see on umbes nagu šampuse või konjaki nimetuse kasutamisega). Teiseks, pakkuda lambicu nimel all sellist magusat essentsidega tuunitud pläga! Huvitav, kas need tegijad üleüldse vaevusid isegi tutvuma, et misasi on ehtne lambic-tüüpi õlu???

No comments:

Post a Comment